ΣΙΤΑΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ

ΣΙΤΑΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ

Το ντίνκελ είναι ένα από τα παλαιότερα είδη δημητριακών του κόσμου το οποίο καλλιεργείτο ήδη από το 7000π.Χ. και στο οποίο γίνεται αναφορά ακόμα και στη Βίβλο.

  • Περιέχει σημαντικά ποσοστά σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου καθώς και ωφέλιμων λιπαρών οξέων.
  • 25kgx2,96=74  euro

BIO

ΒΙΧ005

2,79€

Αγορά

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης:

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Περιγραφή

Αν συγκρίνουμε το αλεύρι από σιτάρι με το αλεύρι από Ντίνκελ σε ένα χημικό εργαστήριο, θα διαπιστώσουμε τα εξής:

Στον εγκέφαλο του ανθρώπου υπάρχει ένας αδένας που ονομάζεται «Αμυγδαλή». Αυτός ο αδένας δημιουργεί τη μνήμη και τη φαντασία στους ανθρώπους με 300 διαφορετικές πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες αυτές για να συνδεθούν μεταξύ τους και για να δημιουργήσουν τη  μνήμη, η οποία να διατηρηθεί στο χρόνο χρειάζονται μια «κόλλα». Αυτή την «κόλλα» την προσφέρουν οι τροφές μας και την ονομάζουμε πρωτεΐνη στηρίξεως, δηλαδή  πρωτεΐνη που σταθεροποιεί τα συμπλέγματα της μνήμης . Το ψωμί από σιτάρι, έχει τελείως διαφορετικές πρωτεΐνες στηρίξεως από το ψωμί από Ντίνκελ-Σπέλτ. Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η διαφορά τους. Στο σιτάρι υπάρχει άφθονη η γλουτένη η οποία, εκτός από τις προαναφερθείσες  αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό αποτελεί βέβαια πρωτεΐνη στηρίξεως της μνήμης του εγκεφάλου , αλλά περιορισμένη, καθώς συγκολλά περισσότερες πρωτεΐνες των απαιτούμενων και περιορίζει το απόθεμα αυτών. Αποτέλεσμα είναι ο περιορισμός της μνήμης σε πολύ λίγες εικόνες . Έτσι καταστρέφεται η φαντασία, και το δημιουργικό πνεύμα .

Αντίθετα, η πρωτεΐνη στήριξης του Ντίνκελ – Σπελτ διασπάται από τα ένζυμα και αφομοιώνεται σαν καλή τροφή από το οργανισμό. Αυτό το χαρακτηριστικό της την κάνει πολύτιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς χρησιμεύει ως πρωτεΐνη σταθεροποίησης της μνήμης, αλλά δεν μπλοκάρει τον εγκέφαλο και τον αφήνει ελεύθερο να σκέφτεται νέες ιδέες, να φαντάζεται και να δημιουργεί.

Το Ντίνκελ δεν φράσει τις αρτηρίες, όπως το αλεύρι από το σιτάρι που τρώμε, το οποίο περιέχει γλουτένη. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα. Βοηθάει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών, καταστέλλει τις χρόνιες φλεγμονές και θεωρείται ότι εμποδίζει την ανάπτυξη και μετάσταση του καρκίνου. Περιέχει το βασικό αμινοξύ λυσίνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι το βασικό στοιχείο στη βιοχημική λειτουργία του εγκεφάλου. Είναι κατάλληλο για όσους πάσχουν από αλλεργία στο σιτάρι ή έχουν κάποιας μορφής κοιλιοκάκη.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας μαγνησίου κάνει τα προϊόντα, που παράγονται από αυτό, πιο εύπεπτα. Τα προϊόντα από Ντίνκελ είναι κατά γενική ομολογία πιο εύγευστα και σίγουρα πιο θρεπτικά.

Θέτοντας όλα τα παραπάνω στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη τη θρεπτικότητα του δημητριακού Ντίνκελ,  θα διαπιστώσουμε ότι το προϊόν αυτό είναι απαραίτητο για τον οργανισμό μας , καθώς αποτελεί την τέλεια λύση για κάποιον  που θέλει να φάει εύγευστα και υγιεινά προϊόντα σιταριού, όπως αλεύρι, ψωμί, δημητριακά, μπισκότα, κριτσίνια και μακαρόνια .

Κορυφαίες Πωλήσεις

Όλες οι κορυφαίες πωλήσεις

Προσφορές

Όλες οι προσφορές

Αρχική

Ενημερωτικό δελτίο