ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΣΕ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ

ΙΠΠΟΦΑΕΣ ΣΕ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ

80tabs BIO

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

 Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, ο Μ. Αλέξανδρος τάιζε τα άλογα του με ιπποφαές. Από εκεί πήρε και το όνομά του  Ίππος (άλογο) και Φάος (Φως), δηλαδή λαμπερό άλογο. Ακόμα, ένας αρχαίος μύθος, αναφέρει ότι ο Πήγασος (το φτερωτό άλογο) τρεφόταν με ιπποφαές για να αποκτήσει τη δύναμη να πετάξει.

ΒΓΡ102

21,75€

Αγορά

30 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Περιγραφή

Το Ιπποφαές (Hippophae L.) είναι ένα φρούτο, γνωστό και ως το «ιερό φρούτο των Ιμαλαίων» που αναπτύσσεται σε μια ευρεία περιοχή της Ευρώπης και της Ανατολικής Ασίας. Είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των Ελαιαγνοειδών.

IΠΠΟΦΑΕΣ ΣΕ ΤΑΜΠΛΕΤΕΣ (80 tabs) ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ… Η ΜΕΓΑΛH ΠΗΓΗ Ω3 Ω6 Ω9 !!!!!! Το ιπποφαές θεωρείται σύμφωνα με πολλές μελέτες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ένας σημαντικός σύμμαχος της υγείας μας Οι καρποί του ιπποφαούς είναι εδώδιμοι και θρεπτικοί, αν και πολύ όξινοι (στυπτικοί) και ελαιώδεις, δυσάρεστοι αν φαγωθούν ωμοί, εκτός κι αν "υπερ-ωριμάσουν" (παγώσουν ώστε να μειωθεί η στυπτικότητα) και/ή αν αναμειχθούν με γλυκύτερο χυμό από μήλο, σταφύλι κλπ. Όταν οι καρποί πολτοποιηθούν, ο χυμός που προκύπτει διαχωρίζεται σε τρία στρώματα: πάνω-πάνω ένα λεπτό, πορτοκαλί καϊμάκι· στη μέση, ένα στρώμα που περιέχει, τα χαρακτηριστικά για το ιπποφαές, υψηλής συγκέντρωσης κεκορεσμένα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα· και το κατώτερο στρώμα που είναι ίζημα και χυμός. Περιέχει λίπη που χρησιμοποιούνται για καλλυντικούς σκοπούς, τα δύο ανώτερα στρώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κρέμες και αλοιφές, ενώ το κατώτερο στρώμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εδώδιμο προϊόν, όπως το σιρόπι. Οι θρεπτικές ουσίες και τα φυτοχημικά συστατικά των καρπών του ιπποφαούς έχουν θετική επίδραση έναντι των φλεγμονών, του καρκίνου ή άλλων ασθενειών, αν και ακόμα δεν έχει αποδειχθεί κανένα όφελος για τους ανθρώπους από κλινικές μελέτες. Ο καρπός έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C — 114 έως 1550 mg ανά 100 g με μέση περιεκτικότητα (695 mg ανά 100 g) περίπου 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι (45 mg ανά 100 g) — που κατατάσσει το ιπποφαές στις πιο πλούσιες πηγές, από τα φυτά, σε βιταμίνη C. Ο καρπός ωστόσο είναι πλούσιος σε καροτενοειδή, βιταμίνη E, αμινοξέα, μέταλλα, β-σιτοστερόλη και πολυφαινολικά οξέα. 

Κορυφαίες Πωλήσεις

Όλες οι κορυφαίες πωλήσεις

Προσφορές

Όλες οι προσφορές

Αρχική

Ενημερωτικό δελτίο